četvrtak, 3. rujna 2015.

Foundation 101: Baking!

Hej drage moje!
Danas cu vam ukratko objasniti sto je ''pecenje'' tekuceg pudera ili korektora i kako to mozete same napraviti.
Pa, krenimo:-)

Za što služi?

Prije nekoliko mjeseci naletjela sam na post o pecenju pudera, na engleskom se to zove ''baking'' ili ''cooking''.
Sve sto vam je potrebno vjv imate, vas puder/korektor i kompaktni puder/puder u kamenu/prahu.
Nakon sto ispecete podlogu ona bi trebala duze biti glatka i lijepa, bez borica u koje se puder/korektor zna uvuci.
Ako i vas nervira kad vam se to desi, pogotovo u skoli, pa izgledate 20 godina starije, nastavite citati.


Kako to funkcionira?

Prvo nanesete puder i/ili korektor i onda na njega u debelom sloju nanesete svoj kompaktni puder (postoji puder namijenjen za pecenje, ali meni essence kompaktni sasvim dobro odradi taj posao).
Mozete ga nanijeti cetkicom, ali sa nje se nekad strusi pa mozete uzeti i spuzvicu, kako god vam je lakse.
Ispod kompaktnog pudera, tekuci puder se zagrijava na temperaturu vaseg tijela i to mu omogucava da duze ostane na licu i ljepse ''sjedne''.
Ostavite to tako neko vrijeme, ja osobno korektor ispod ociju stavim da se ''pece'', dok za to vrijeme napravim obrve, oci i usne, a onda sa malo jacom cetkicom skinem visak kompaktnog pudera ispod ociju.
To je nekih 10ak minuta, sasvim dovoljno da se korektor ispece, a nakon toga je gladak, matiran i suh puno duze.
U svakom slucaju, big like za ovu tehniku (Y)


I da, spominjala sam Avonov balzam (46 kn) i Dermix sapun (16 kn), ovo je blog na kojem mozete procitati recenziju;
http://slikegifovicitati0.blogspot.com/
Kako u nedjelju deaktiviram ask, uclanite se na blog (dolazit ce vam obavijest kad izbacim post), spremite link ili zapratite ask http://ask.fm/slikegifovicitati0 koja mi je super frendica i dogovorile smo se da ona stavi obavijest kad izbacim post.
Sutra mozda izbacim post, prekosutra ide recenzija a u ponedjeljak Outfit Report, ako vas zanima naravno.
I odlucila sam testirati nekoliko savjeta za brzinski rast kose, mozete ocekivati i post o tome u malo daljoj buducnosti.
Do citanja:-)


Nema komentara:

Objavi komentar