četvrtak, 4. rujna 2014.

School Routine:-)

Kao sto sam naslov kaze, danasnji post je o skolskoj dnevnoj rutini:-)
Navesti cu vam redosljedom sto je kada najbolje raditi dok je skola, napisati cu posebno za jutarnju i popodnevnu smjenu (:
Naravno molim vas da citate obavijesti na kraju posta, neki ih i dalje ne citaju pa me i dalje pitaju ono sto napisem.

Jutarnja smjena. :$

1. Naravno, probudite se u sedam, obavite higijenu, sredite se i odete u skolu hahah. Moj savjet je da skratite izlazavanje u krevetu koliko god mozete, da imate vremena za sve. Takoder, korisno je pregledati ruksak i uvjeriti se da ste sve ponijeli.



2. Kada se vratite iz skole odmah napisite zadace ili makar otvorite knjige tamo gdje su vam zadace, tako je manja sansa da cete zaboraviti.



3. Porucajte i odmorite se nekih sat vremena. Naravno, trudite se jesti zdravo da bi bili puni energije ostatak dana hah



4. A sada je vrijeme za zadace. Rijesite ih redom, prvo one koje vam trebaju biti rijesene za sutra a onda one koje trebaju biti za prekosutra i tako dalje, ako vec zaboravite, zaboravit cete one za prekosutra pa cete se vec sjetiti hahah.
Sada uzmite pauzu od pola sata prije ucenja:-)


5. Eh da, sad je vrijeme za ucenje. Prvo, kao i za zadace, naucite ono za sutra, a ono za prekosutra i nadalje samo procitajte i ponovite. U postu How to study right imate detaljni postupak kvalitetnog ucenja:-)


6. I sada se napokon mozete odmoriti! Tusiranje, odmor, ask, fejs, glazba, opustanje...ili za mene i neke od vas, ''slobodne'' aktivnosti :/


7. Sada vecerajte, pobrinite se da ti bude u 19 sati. Nesto zdravo i lagano, da ne opteretite svojj organizam i osigurate si dobar san. Mozete popiti i salicu caja, pogledati seriju i sl. (:


8. Na spavanje odite najkasnije u 23 h, ako se trebate ustati prije 7 onda i ranije. Treba vam minimalno 8 sati sna da mozete biti funkcionalni u skoli. Takoder, prije spavanja ponovite ono sto sutra trebate odgovarati ili pisati ispit, prije spavanja se najbolje pamti:-)


Popodnevna smjena. :)

1. Probudite se najkasnije u 9. Da, znam, i to je prerano, ali treba vam vremena za ponavljanje i ucenje. Dakle prvo obavite higijenu, dorucak, i sve to, a onda na posao.

2. Sada naucite ono sto vam treba za taj dan, ponovite sto vam treba za sutra, spremite sve u ruksak, provjerite zadace, i sto vec smatrate da treba uciniti.


3. Sada porucajte, i laganica u skolu:-)


4. Nakon skole napisite zadace, tako da vam jutro bude slobodno, isto redosljedom ono sto vam treba za sutra pisete prvo, i tako dalje.
Onda pospremite knjige i ponovite ono sto cete ujutro uciti.
Mozete sada odmah napraviti skripte da sutra imate vise vremena, ako mislite da cete stici.


5. Sada povecerajte, odmorite se i opustite, ipak nije mala stvar biti cijelo poslijepodne u skoli.
Obavite night routine i odite u krevet najkasnije u 23 sata, osigurajte da se dobro naspavate ako cete ujutro uciti jer to je jako vazno za vase pamcenje:-)


I to je to od mene, nije bas opsirno ali ne znam sto bih jos mogla reci o skolskoj rutini hahah:-)
Novi dio price je objavljen, tocnije predzadnji dio, na njemu morate skupiti 20 like ako zelite da objavim zadnji:-)
http://ask.fm/tigerthefighter/answer/117351935811#_=_
Saljite prijedloge, ipak su preostala jos tri dana BackToSchool programa<3
Cujemo se sutra:)

2 komentara:

  1. Blog kao i ovaj post ti je jako zanimljiv,baš mi se sviđa :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti puno, cijenim tvoje misljenje<3 :-)

    OdgovoriIzbriši