nedjelja, 10. kolovoza 2014.

Fit in :3

Zatrazena sam da 'obradim' ovu temu zbog toga sto sigurno vise vas krece u srednju, neki mozda sele u novi grad, a neki jednostavno nisu snalazljivi u drustvu.
Nekoliko savjeta u natuknicama pomoci ce vam da se lakse snadete kad upoznajete nove ljude,u razgovoru s njima i kako pronaci i prepoznati svoju skupinu prijatelja:-)

-Zapocnite razgovor na neupadnjiv nacin. Najbolje upitajte nekoga gdje je ucionica, a onda putem saznajte ime te osobe i mozda ponesto o njoj.



-Razbijte napetost uz salu. Medu nepoznatim ste ljudima u razredu i ne znate bas sto da kazete. Smislite nesto vezano uz profesoricu, ucionu ili vrijeme, vazno je da svi to vise i da se mogu nasmijati. Smisao za humor daje vam dodatne bodove u drustvu, svi ce vise voljeti duhovitu osobu nego mrguda:-)



-Drzite se uspravno. Dakle kad ulazite u novu (ili staru) skolu hodajte uzdignute glave i sigurnim korakom. Tako cete izgledati super i drugi ce vidjeti da ste sigurni u sebe i puni samopouzdanja, jos pozitivnih bodova za vas.



-Ukljucite se u razgovor. Izaberite zgodan trenutak i ubacite se u razgovor, ali jedino ako vam se osobe koje ga vode cine u redu, znaci da su otvorene za upoznavanje novih ljudi:-)



E sada, tezak dio.
O cemu razgovarati sa osobom koju ste tek upoznali?

-Neka aktualna tema; prvenstvo, vrijeme, skola... Nesto za sto ste sigurni da nova osoba zna i da ce moci pricati o tome.



-Odrzite razgovor; gledajte osobu s kojom pricate u oci i kimnite glavom kad treba, pazote sto govori:3



-Kad zavrsite razgovor sa novom osobom, recite da je bilo super pricati s njim/njom i pozdravite, a u pozdravu koristite njeno/njegovo ime:-)



A sad, dvije, tri o 'grupici', nevazno u staroj ili novoj skoli:-)
Okruzite se sa krugom pozitivnih osoba s kojima dijelite interese :)

-Veca ekipa, vise tema za razgovor. Sigurno imate dvije-tri osobe u razredu s kojima ste u dobrim odnosima, tako mozete biti s njima, kako vrijeme bude prolazilo, zblizit cete se, a takoder nece biti neugodne tisine jer sto vas je vise vise mozete razgovarati:-)



-Nemojte pokusavati upasti u drustvo u kojem ne mozete biti ono sto jeste. To je stvarno naporno; cijelo vrijeme se praviti da ste kao oni, a u sebi misliti na nesto deseto :$



-Vazan je osjecaj. Ako se unutar vase grupice osjecate sigurno i opusteno, znate da ste na pravom mjestu:-)



-Bez musica! Nemojte se istresati na frendicama ili frendovima ako nisu nista skrivili. Takoder ako vidite da netko od vasih prijatelja nije dobre volje nemojte ga gnjaviti, pustite ga prvih par sati da se smiri:-)



-Ako se osjecate bolje nasamo sa najboljom frendicom, ne morate se prisiljavati da budete u skupini. :-)



-A ako nemate svoj krug prijatelja, nikad nije kasno da ga pronadete. Vazno je upoznati i komunicirati sa sto vise osoba koje su prema vasem misljenju drage i odane, i u koje se mozete pouzdati:)



I to je to za danas:)
Nadam se da cete se prvih dana skole prisjetiti ovih savjeta i upoznati nove ljude:-)
Sutrasnja tema je One Week School Outfits, prvi post u Back to School week2!
Komentari na ask stranicu, slobodno predlazite teme:-)




Nema komentara:

Objavi komentar